Bob Popcorn

Gepubliceerd door Nienke op

Dit jaar begon mijn zesjarige dochter in groep 3. Een avontuur, dat leren lezen. In eerste instantie wilde het niet zo vlotten. Of we thuis wat wilden oefenen met haar. Ha! Uiteraard. Zo begon ons avontuur, zoeken naar boeken die bij haar pasten. Dat valt niet mee, als de bibliotheek dicht is, en je niets kan reserveren. Ik leende hier en daar wat, en kocht een en ander. Wat bleek, ze pakte het razendsnel op, en hield van dikke boeken. In mijn zoektocht naar geschikte boeken kreeg ik vaak hetzelfde advies: Bob Popcorn! Ik las ergens dat het een “graphic novel” was, en was niet direct heel enthousiast. Toch besloot ik twee delen te bestellen (aan het derde deel wordt gewerkt!) direct bij de makers van de boeken: Maranke Rinck (tekst) en Martijn van der Linden (illustraties).

Daar had ik geen spijt van! Al snel kwamen de boeken onze kant op. Gesigneerd, met tekening, én een zakje popcorn. Een feestpakket! Mijn dochter is direct enthousiast. Dankzij het fijne lettertype zijn deze boeken zeer goed leesbaar, en, volgens wens, lekker dik!

Maar waar gaan de boeken dan over? Het verhaal begint met een meisje, Ellis, dat samen met haar twee vaders woont, en dól is op popcorn. Helaas voor Ellis houdt haar juf helemaal niet van popcorn. De magnetron waarin ze elke dag popcorn maakte moet weg, de school waarop ze zit wordt een ‘gezonde school’. Geen popcorn meer voor Ellis. Dit laat Ellis niet over haar kant gaan. De magnetron belandt in de schuur, en elke dag maakt ze stiekem popcorn. Tot….er iets bijzonders gebeurt. Uit de maïskorrels ontstaat een mannetje. Zo groot als een kiwi, met armpjes en beentjes. Hij is boos, bijdehand en altijd hongerig. Zijn naam is Bob. Samen gaan ze een hoop avonturen beleven.

De boeken van Bob Popcorn…ze zijn zo ontzettend grappig. Hardop lachen bij het lezen. Mijn zesjarige leest ze (halverwege groep 3) zelf, maar vanaf een jaar of zes zijn ze ook prima om voor te lezen. Ik raad in ieder geval aan om ze zelf ook te lezen.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *