De Braniebende

Gepubliceerd door Nienke op

Dit boek komt eigenlijk altijd voorbij als ik zie dat mensen om tips vragen voor leuke kinderboeken. Toen ik het boek in de bibliotheek zag liggen moest het dus mee naar huis. Wat een ontzettend leuk boek!! Je zou het niet verwachten, want het is nogal dik, maar ik denk dat zelfs kinderen die niet zo van lezen houden dit boek in één ruk uit willen lezen. Het is ontzettend grappig, vlot geschreven, en ook nog eens heel spannend, zonder dat je er nachtmerries van krijgt 😉

Het boek begint te vertellen over Frenkie de Bruin. Frenkie is net verhuisd. Hij woonde in Grijsdorp en had daar zijn allerbeste vriendin: Danika. Hij verhuisde naar het dorp “Bizar”. En dat vindt hij helemaal niet leuk. Hij kent er niemand, en zijn moeder wordt lerares op de school waar hij naar toe gaat, dus dat maakt hem niet meteen heel populair. Hij begint met elke maand brieven te schrijven naar zijn vriendin, over alle dingen die hij meemaakt. Over de gekke onweersbui, waarbij de lucht groen kleurde. En de vreemde gebeurtenissen, waarbij zijn klasgenoten allerlei vreemde gaves krijgen. Over De Schaduwen, die hem lijken te achtervolgen. De klasgenoten richten “De Braniebende” op, en beleven spannende avonturen.

Het boek staat vol illustraties, grappige woordspelingen en maffe lettertypes. Het leest daardoor lekker vlot weg. Het boek zou gezien kunnen worden als een vervolg op “De Knerpers” van Tom Fletcher, maar dat boek las ik niet, en ik vond het prima op zichzelf te lezen. Op de kaft staat dat het boek geschreven is voor 8+ dat lijkt me redelijk te kloppen. Ik heb erg genoten van dit boek, het smaakte naar meer!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *