De oorlog die mijn leven redde…

Gepubliceerd door Nienke op

Al enige tijd geleden tipte een collega me twee boeken. Ik zette ze op een lijstje, genoeg te lezen altijd, en opeens dacht ik er deze week weer aan.. Met het oog op 4 en 5 mei ook nog eens passende titels. TitelS inderdaad. Want als je het boek “de oorlog die mijn leven redde” leest, dan móet je ook het vervolg, “de oorlog die ik eindelijk won” lezen. Het boek gaat over de Tweede Wereldoorlog. Maar veel meer nog over de oorlog van de hoofdpersoon, Ada.

Ada werd geboren met een klompvoet, en dat was voor haar moeder een reden om haar opgesloten te houden. Als de oorlog uitbreekt is het de bedoeling dat het broertje van Ada, Jamie, geëvacueerd wordt. Ada besluit hem te volgen, en ze gaan bij Susan wonen. Een vrouw die ook haar eigen oorlog te voeren heeft. Susan, die zegt dat ze geen verstand van kinderen heeft, maar wel een hoop weet te bereiken met de kinderen.
Ada komt hier volop buiten, en leert paardrijden. Iets wat heel belangrijk voor haar wordt. Gaandeweg leert ze nog veel meer. Woorden, maar ook wat het betekent om lief te hebben. Een prachtig verhaal over Ada, met op de achtergrond het verhaal over de Tweede Wereldoorlog en de slag bij Duinkerken.

Voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *