De prins zonder billen

Gepubliceerd door Nienke op

In een klas met niet hele talige kinderen is het regelmatig zoeken naar wat er geschikt is om voor te lezen. Als er dan “billen” in de titel van het boek staat, heb je de helft al gewonnen natuurlijk. Billen zijn leuk, billen zijn om te gieren! Dus dit boek ging met me mee naar huis. Om voor te lezen in de klas. Ik weet zeker dat hij aan zal slaan. Het mooie vind ik ook nog, dat alles op rijm is. Dat blijft zo lekker hangen. Goed voor de taalontwikkeling! De prenten zijn prachtig. Er is veel te zien, grappige details ook, ik hou ervan.

Het verhaal is ook heel grappig. De prins wil indruk maken op zijn droomprinses. Als hij het warm krijgt besluit hij om even te gaan zwemmen. Hop, in zijn blote gat. Hij had even over het hoofd gezien dat er een hongerige haai in het water woont. Die, helaas voor de prins, een grote hap van zijn achterste neemt! Gelukkig weet de prinses wel een oplossing. Na verschillende soorten billen, is er gelukkig iets op bedacht. En… leven de prins en prinses, met harige billen, een lang en gelukkig leven.

Naast dat het boek ontzettend leuk is om voor te lezen, zag ik her en der ook nog leuke ideetjes om er mee aan de slag te gaan in de klas. Hoera voor de harige billen van de prins!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *