De school van magische dieren, het gatenmysterie

Gepubliceerd door Nienke op

Ik ben dol op series. Simpelweg omdat lezen hier thuis niet altijd vanzelf gaat. Dus als ik een boek vind uit een reeks, dan ben ik heel gelukkig als deze ook nog leuk blijkt te zijn!

Ik moest heel even wennen aan dit boek. Dat kwam denk ik doordat ik het eerste deel niet gelezen had. Het is overigens wel los van elkaar te lezen hoor. Maar ik las voor de zekerheid ook deel 1 nog maar even. Het boek begint met een uitleg. Over de school, de leerkracht van de school, over meneer Morrison, en over de bus van meneer Morrison.

Dit verhaal speelt zich grotendeels af op een niet zo gewone school; de Wintersteinschool. De kinderen daar hebben namelijk een groot geheim. Ida is pas verhuisd, en komt terecht op deze school. In deel 1 hebben we kunnen lezen hoe moeilijk ze dat vond. Gelukkig had meneer Morrison daar wel een oplossing voor… Ook in dit deel speelt Ida een grote rol. Alleen, nu komt haar vriendin van haar vorige school, Miriam, bij haar logeren. Het lukt Ida niet om haar mond te houden, ze vertelt over de magische dierenwinkel. Zou ze Rabat nu wel mogen houden? Er wordt in de klas een toneelstuk ingestudeerd, we lezen over de opa van Choco, en over mysterieuze gaten rondom de school. Een heerlijk spannend boek weer. En het leuke is: deel 3 en 4 zijn ook al te lezen! Ik denk dat dit boek vanaf groep 5 prima te lezen is. En om voor te lezen is hij ook hartstikke leuk! Misschien kan je er wel een leuke tekenopdracht bij verzinnen?


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *