Dromer

Gepubliceerd door Nienke op

Oooo, ik verheugde me zo op dit boek! Een prentenboek van Mark Janssen! En vandaag had ik ‘m dan eindelijk in handen! Bijna Kinderboekenweek, dit jaar met het thema “worden wat je wil”. Tof thema! En heel goed te gebruiken in de kleuterklas. Het prentenboek Dromer kan je kopen voor maar 7,25. En koop je er twee, want je wil er vast iemand eentje cadeau doen, dan krijg je ook nog het kinderboekenweekgeschenk!

De prenten van Mark Janssen zijn natuurlijk een pracht om naar te kijken. Zo ook weer bij dit boek. Het verhaal gaat over Aron, een jongetje dat onderweg is van school naar huis, samen met zijn vader. Op school heeft hij het gehad over wat hij later worden wil. Heel veel kinderen wisten dat al heel goed, behalve hij… De vader van Aron legt hem uit dat er Denkers zijn, en Doeners. Maar ook….Dromers…Maar, terwijl zijn vader dit probeert uit te leggen is Aron al vertrokken, naar een andere wereld. Met allemaal dieren, en glitters, en kleuren.

De vader van Aron legt hem uit dat Dromers vaak de meest creatieve mensen zijn, en dat de wereld er zo mooi uitziet, door al hun creativiteit. Wat een prachtig verhaal met mooie illustraties waar je eindeloos naar kan kijken.

Bij prentenboeken denken mensen vaak al snel dat ze alleen geschikt zijn voor jonge kinderen. Ik zou dit boek ook rustig gebruiken in groep 8, waar kinderen het advies krijgen voor de middelbare school. Wat zegt nou eigenlijk dat advies dat je krijgt? Zegt dat iets over jou, als mens? Ik ben heel enthousiast dat we dit boek nu hebben op de (speciaal onderwijs) school waar ik werk. Kinderen die bij ons op school zitten zijn al vaak teleurgesteld. In volwassenen, in school, in andere kinderen, soms ook in zichzelf. Laten we hén dit boek voorlezen. En ze de boodschap geven: je kan worden wat je wil. Echt.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *