Het malle ding van bobbistiek

Gepubliceerd door Nienke op

Je kent ze wel. Boeken die je je herinnert “van vroeger”. Dit boek is er voor mij eentje van. Het werd voorgelezen op school, en ik was er helemaal weg van. Later leende ik het in de bibliotheek en las het thuis nog eens. Nog steeds vond ik het geweldig! Ik bedacht me dat ik dit boek eigenlijk wel zou willen hebben. Gewoon, omdat ik het als kind zo gaaf vond. En natuurlijk om aan mijn eigen kinderen voor te lezen. Het malle ding van bobbistiek kreeg in 1971 een gouden griffel. Niet niks!

Het boek gaat over de broers Bobbie en Albert. Bobbie is een uitvinder. Hij maakt voortdurend allerlei toverdrankjes, tot hij op een dag per ongeluk een soort pasta ontwikkelt. Het is een soort klei, en als je het nat maakt wordt het heel erg hard! Ze willen er een schip mee maken, waar je echt mee kan varen. Maar uiteindelijk wordt het een soort ei. Een ei, waarmee ze kunnen vliegen! Eerst door ermee van het dak af te glijden, later met een motor die ze op de kop tikken. Samen beleven ze met het ei de spannendste avonturen. Het idee van toverdranken maken en kunnen vliegen spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding. Als je goed oplet, kan je zelfs uitvinden hoe je bobbistiek na kan maken!

Ik las het boek voor aan mijn dochter. Ze vond het leuk, maar het gaat allemaal “een beetje langzaam”… misschien is het boek daarom leuker om zelf te lezen? Ik was in ieder geval weer even helemaal terug in de tijd, en genoot van het verhaal en de mooie tekeningen.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *