Het mysterieuze huis op de heuvel

Gepubliceerd door Nienke op

Dit boek viel me op, omdat de voorkant me deed denken aan een boek dat ik erg gaaf vond (https://www.leesmonster.nl/boekenbabbel/winterhuis-hotel/) en het was alles wat ik ervan verwachtte!

Hedy en Spencer gaan in de kerstvakantie logeren bij hun opa die, sinds de verdwijning van hun oma (nog toen hun moeder een klein meisje was), alleen woont in een griezelig huis op een heuvel. Ze hebben eigenlijk helemaal niet zoveel zin om hun vakantie bij hun soms knorrige opa door te brengen. Opa John was vroeger een beroemde illusionist, en bij een truc verdween helaas zijn vrouw Rose. Sindsdien wil hij niet dat mensen nog in aanraking komen met magie. Al vrijwel meteen na aankomst, lijkt het wel alsof er dingen “anders” zijn in het huis van opa John. Er verdwijnen op magische wijze dingen, en de vloer lijkt soms te bewegen.

De twee kinderen gaan, na een aantal boodschappen in het huis, op zoek naar hun verdwenen oma. Ze komen daarbij pratende kleden, hakkende ridderschilden, geesten en nog veel meer tegen. Ze maken kennis met familie, en beginnen te begrijpen wat er in het huis gebeurde, en wat er zich in het verleden heeft afgespeeld.

Het is een heel spannend boek! Geschreven door Mikkie Lish, en Kelly Ngai. Kinderen die tegen een beetje spanning en bovennatuurlijke zaken kunnen zullen hier van smullen! Ik denk dat het geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Als je eenmaal in het boek zit, leg je het niet makkelijk meer weg.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *