Ik ben autastisch!

Gepubliceerd door Nienke op

Bianca Toeps schreef al eerder over autisme, maar dit leuke boek is voor kinderen en hun omgeving! Dat komt wel van pas in ons huishouden 😉

Bianca begint met uit te leggen hoe het voor haar is en voelt om autisme te hebben. Ze doet dit samen met Daan, Robin en Sam. Autisme houdt voor elk kind, elke persoon, iets anders in. De een houdt niet van wind op haar huid, de ander juist wel. Niet een autist is hetzelfde. Het zijn net mensen 😉 De dingen waar autisten tegenaan lopen worden herkenbaar beschreven. Over sport, en hoe lastig het is om iets te vinden dat bij je past. Over school, en hoe moeilijk sommige regels te doorgronden zijn. Over problemen met eten. Over de DSM-V, die ze ‘een soort Woudlopers Handboek voor psychiaters’ noemt. Het is echt een feest van herkenning. Er staan ook hele handige tips in, voor opa’s, oma’s, meesters en juffen. Eigenlijk een boek dat in een schoolbibliotheek niet mag ontbreken.

Ik had gewild dat we, toen onze zoon zijn diagnose kreeg, dit boek al hadden gehad. Ik weet zeker dat hij zichzelf had herkend. En dat helpt. Je bent niet gek, je bent autastisch!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *