Mus en kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen

Gepubliceerd door Nienke op

Het stoere meisje Mus ontsnapt uit haar dorp Zeeburgerdam nadat een bende piraten onder leiding van de wrede piraat Ramon het bezette.

Dit stoere piratenverhaal begint op het moment dat Mus op zoek is gegaan naar Kapitein Kwaadbaard, die volgens de geheimzinnige vrouw genaamd Venezuela kan helpen. Kwaadbaard, die ooit lid was van de gevreesde bende van de 5 slangen, leeft een teruggetrokken leven en is eigenlijk helemaal niet van plan haar te helpen. Tot hij erachter komt dat zijn verloren gewaande zoon lid is van de bende van Ramon.

Samen met de Buffel en kromme Kareltje gaan ze op pad om het dorp te bevrijden. En dan begint een spannend avontuur. De dappere Mus blijkt ook nog een heel wijze dame, en zo leren de piraten en Mus van elkaar. Mus leert vechten met een zwaard, drinkt het pittige drankje Keelbrander, en leert de meest uiteenlopende figuren kennen. Kwaadbaard op zijn beurt leert dat eerlijkheid het langst duurt.

Het boek is vlot geschreven, met grappige dingen als het woord “veel” met wel duizend letters geschreven. Als het verhaal je pakt dan wil je meer lezen. En ook…deel 2 van dit spannende avontuur!

Een echte aanrader voor wie van spannende, stoere avonturen houdt. Geschikt vanaf ongeveer 9 jaar, en ook erg leuk om voor te lezen!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *