Ons kasteel aan zee

Gepubliceerd door Nienke op

Soms, soms heb je weleens zo’n heel mooi boek te pakken. Zo eentje waar je in wil blijven lezen. Mijn oudste dochter kwam op een dag thuis met het verhaal dat haar lerares Nederlands hen stukjes van een boek had laten lezen, en dat ze die stukjes zo mooi vond. Gefrustreerd, dat ze niet het hele boek kregen. Tja, dan kan ik het natuurlijk niet laten om dat boek op te zoeken en te lezen. Het bleek te gaan om ‘Ons kasteel aan zee’, een boek van Lucy Strange, die ook het bekroonde boek ‘Het geheim van het Nachtegaalbos’ schreef.

Het verhaal pakte me meteen. Het verhaal draait om Petra, zij is de dochter van een vuurtorenwachter. Ze woont samen met haar ouders en zus in de vuurtoren. Ze noemt dit “ons kasteel aan zee”. In het verhaal spelen een aantal mythes (over ‘De Wyrm’ en ‘de dochters van steen’) een belangrijke rol voor Petra. Hierdoor begint het boek als een mysterieus boek over spannende avonturen.

Op een moment komt er een einde aan het zorgeloze bestaan van Petra. De Tweede Wereldoorlog breekt uit, en er blijken wat geheimen in het gezin te bestaan. Spannende gebeurtenissen volgen elkaar op, en we lezen over gebeurtenissen die ons iets leren over Duinkerken, en interneringskampen. Het is een prachtig en spannend verhaal. Een absolute aanrader dus.

Volgens de uitgever wordt het boek aanbevolen vanaf ongeveer tien jaar. Ik denk dat dit alleen haalbaar is voor hele talige kinderen. Ik zou zelf het boek vanaf ongeveer 12 jaar aanraden. Inmiddels is er van Lucy Strange nog een nieuw boek uitgekomen: ‘De geest en het meisje’. Ik ben heel benieuwd, en hoop deze ook snel te gaan lezen!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *