Onze lange reis met het hoofd in de koffer

Gepubliceerd door Nienke op

Een lekkere lugubere titel. Het doet vermoeden dat hier een heel eng boek aan vastzit. Maar nee. Spannend, dat is het boek wel! Geen idee waarom het boek zo lang op de stapel bleef liggen, want ik had echt spijt dat ik het niet eerder las.

Het verhaal gaat over Matje, haar zusje Kee, en vriendje Puf. Ze wonen op de kermis, waar de onvriendelijke Bonker de baas is. De ouders van de kinderen zijn door een ongeluk om het leven gekomen, en daarom staan de kinderen onder toezicht van Bonker. Matje heeft een droom. De droom die haar moeder al had toen ze nog in leven was: naar Amerika. Er was geld gespaard, maar dat is afgepakt door Bonker, tot grote woede van Matje.

Op een dag voegt zich een nieuwkomer bij de kermis. Er wordt een grote tent opgezet, en de eigenaar spreekt Engels. Niet iedereen is even blij met deze ontwikkeling. Matje is vooral nieuwsgierig. Kan deze persoon haar meer vertellen over Amerika? Helaas, er ontstaat brand op het kermisterrein, en Matje en haar vrienden besluiten weg te lopen. Puf staat erop om een mysterieuze koffer mee te nemen op hun reis. Hun reis, met als doel: Amerika. Gaan ze dit halen? Onderweg beleven ze allerlei avonturen. Met een trekschuit, een oude school, een (stoom)trein en de Holland-Amerika lijn.

Geschiedenis saai? Zeker weten van niet! Dit boek neemt je mee naar het jaar 1901. En het leukste van alles, is dat het schooltje waar de trein de kinderen langsvoert, nog steeds bestaat. Er is nu zelfs een kinderboekenmuseum! Wil je een kijkje nemen naar de verhalen achter dit boek? Ga dan zeker even naar de instagram van de auteurs (Marlene Rebel en Lucinda Vos) https://www.instagram.com/derebelsevos/


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *