Pas op voor de fluistervaar!

Gepubliceerd door Nienke op

Als je zin hebt in een heel grappig boek; zoek niet verder! Dit boek viel me in de boekhandel al een paar keer op, maar er drong steeds een ander boek voor šŸ˜‰ Nu heb ik daar spijt van. Dit boek had ik veel eerder willen lezen! Ik kende al wel de boeken van Mirjam Mous voor de wat oudere doelgroep. Dit boek echter, is voor kinderen vanaf een jaar of 9.

DaniĆ«lle krijgt op een avond een zogenaamde Fluistervaar in handen. Het beestje eet graag Zeverzaad en Klessebessen. Maar die heeft ze natuurlijk niet. Op wonderbaarlijke wijze weet de Fluistervaar te ontsnappen, en dan gebeuren er opeens allemaal rare dingen. De vogel zat niet voor niets opgesloten bij het geheime instituut voor bijzondere dieren…

Er wordt een persconferentie georganiseerd. Premier Rutjes en minister Jonker leggen uit dat mensen zich aan een aantal regels moeten houden…een vette knipoog naar de Corona maatregelen.. De woordgrapjes van opa, de overeenkomsten tussen de situatie rondom Corona en de gebeurtenissen rondom de Fluistervaar, het maakt het tot een boek dat vlot leest, grappig is, en gewoon echt de moeite van het (voor)lezen waard! Ik heb erg gelachen!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *