Pien Vermeer en de getekende stad

Gepubliceerd door Nienke op

Wat een tof boek!! De kaft maakte me nieuwsgierig. De illustraties smaakten naar meer. En het stelde niet teleur. Integendeel! Dit boek gaat over Pien, een meisje dat samen met haar oudere broer, jongere zusje en moeder woont. Haar vader….is verdwenen…. Hij liet een briefje achter dat ze niet naar hem moesten zoeken, en dat was dat. Pien kan het maar moeilijk accepteren. Sinds het vertrek van haar vader is er ook nogal wat veranderd. Ze moest van haar fijne, creatieve school naar een strenge, prestatiegerichte school. Ze voelt zich er doodongelukkig. Op de nieuwe school wordt ze gekoppeld aan Ollie. Nadrukkelijk niet een vriend, maar een ‘maatje’.

Pien kreeg voorheen altijd briefjes van haar vader. Briefjes met kleine tekeningen en een boodschap. Op een dag vindt ze, bij haar bewaarde briefjes, een potlood. Dat potlood blijkt niet zomaar een potlood te zijn…. als ze er mee tekent, ontstaat er een echt voorwerp! En dan besluit ze een deur te tekenen. De deur komt uit….op een magische wereld. Ze treedt deze wereld binnen, en dan start er een enorm avontuur. Door dit avontuur leren we over Warhol, die Brücke, Vincent van Gogh, en nog meer. Geweldig!

Het boek is geschreven en getekend door Rob Biddulph. Ik had nog nooit van die naam gehoord. Toen Corona zijn intrede in de wereld deed, richtte Rob een website op, waar hij online tekenworkshops gaf. Deze filmpjes zijn nog steeds te vinden op http://www.robbiddulph.com/draw-with-rob erg leuk! De illustraties in het boek maken het verhaal echt helemaal af, en zorgen ervoor dat er een magisch, spannend, grappig avontuur ontstaat, dat je zo snel mogelijk uit wil lezen. En het goede nieuws is: er volgt een tweede deel!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *