Sneeuwwit

Gepubliceerd door Nienke op

Sprookjes voor kleuters? Zeker niet! Daan Remmerts de Vries schreef een geweldige versie van het bekende sprookje, en dat is zeker geen kinderachtige! Vol humor geschreven, dit verhaal over de naïeve Sneeuwwit, die alles en iedereen maar aardig en lief vindt. Ze maakt natuurlijk kennis met de zeven dwergen, die het vooral veel moeite kost om Sneeuwwit veilig te houden. Wat uiteraard uiteindelijk toch niet lukt, zodat Sneeuwwit een soort van dood is.

Natuurlijk komt er ook een prins in dit verhaal voor. Maar waar normaal het sprookje eindigt, neemt Sneeuwwit de touwtjes in handen, trekt een ridderpak aan, en gaat wraak nemen op de boze stiefmoeder. Een Sneeuwwit die ook nog even de veer uit de hoed van de prins trekt. “Zo, dat ding heeft me vanaf het begin al dwarsgezeten”.

Wat een geweldig boek is dit. Alles zit erin. Humor, spanning, emancipatie, echt tof. En ja. De geweldige illustraties van Mark Janssen. Ze zorgen ervoor dat je niet direct doorbladert, maar even de tijd neemt om alle details te bekijken. Echt prachtig!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *