Spoorloos op de droomplaneet

Gepubliceerd door Nienke op

Als je me een jaar geleden verteld had dat mijn zoon me boeken zou aanraden dan zou ik je hebben uitgelachen. Maar toch zijn we op dit punt aangekomen. Geweldig! Ik ben altijd gevoelig voor de kaft van een boek, en op basis van deze kaft had ik het boek niet snel uitgekozen, dus extra leuk dat ik er op gewezen werd!

De hoofdpersoon in het boek is Minnie Westerland. Een heel doorsnee meisje, nergens echt heel goed of slecht in. Het enige bijzondere aan Minnie is dat ze veel te vroeg geboren werd. Minnie zit in groep 8, en het jaar loopt bijna ten einde. Minnie moet een spreekbeurt houden, en besluit dit te doen over “dromen”.

Dit maakt iets los bij haar meester, die ontdekt dat ze een “Superdromer” is. Hij vertelt haar dat alles wat er in je dromen gebeurt echt bestaat, namelijk op Hypnos, de Droomplaneet. Minnie wordt meegenomen naar het Dromenlaboratorium waar ze wordt voorbereid op een geheime expeditie. Er zijn twee kinderen vermist op de Droomplaneet. Ze worden niet meer wakker! Er blijken nog meer Superdromers te bestaan, en samen met hen gaat Minnie naar de vermiste kinderen op zoek. Op de planeet Hypnos komen ze tot een vervelende ontdekking. Lukt het ze om de vermiste kinderen weer wakker te maken? Een spannend boek tot het eind. Prima te lezen vanaf ongeveer 10 jaar.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *