Winterhuis Hotel

Gepubliceerd door Nienke op

Het jaar kon niet beter beginnen dan met dit boek van Ben Guterson. Vertaald door Imme Dros. De prachtige illustraties zijn van Chloe Bristol. Alleen de kaft is al prachtig.

Het verhaal begint met Elizabeth, die een tasje met wat spulletjes en wat geld vindt, en de opdracht krijgt om naar het Winterhuis Hotel te reizen. Ze woont bij haar oom en tante, die haar liever niet in huis hadden wonen. Na een bijzondere reis komt ze bij een geweldig hotel. Een droom voor elk kind; met een snoepkeuken, filmzaal, een meer om op te schaatsen én… een geweldige bibliotheek. Als ze in deze bibliotheek een boek vindt, begint er een spannend avontuur… Het boek is voor te lezen vanaf ongeveer 7 jaar, maar let op: het is wél spannend! Zelf te lezen vanaf ongeveer 10 jaar. Tijdens het lezen leert de lezer nog even hoe een anagram in elkaar zit en wat een woordenladder is. Dikke aanrader deze! En het leukste van alles: er zijn ook nog een deel 2 en deel 3 onderweg naar mij!

Top
Tok
Bok
Boek


1 reactie

Het mysterieuze huis op de heuvel - Leesmonster · maart 19, 2021 op 9:49 am

[…] boek viel me op, omdat de voorkant me deed denken aan een boek dat ik erg gaaf vond (https://www.leesmonster.nl/boekenbabbel/winterhuis-hotel/) en het was alles wat ik ervan […]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *